indian
indian
Óra
 
menü
 
képtárak
 
Hírek,cikkek,irodalom
 
Elérhetőségek
 
.
 
zene
 
mese
mese : Hogyan ment el a teknősbéka harcolni?

Hogyan ment el a teknősbéka harcolni?

George B. Ginnel  2004.11.28. 02:40

..

            Hogyan ment el a teknősbéka harcolni?

 

 

    A teknősbékák táborától nem messze emberek éltek. A teknősbéka elküldte a pipáját az összes baráti törzshöz.           Mindannyian elszívták, azt majd összegyűltek a teknősök táborában a szitakötők, a békák, a kígyók, a pillangók és a nyulak törzsének összes fiatal harcosa előtt. A teknősök vezetője így szolt az összegyűltekhez: Lépjünk rá együtt a harci ösvényre. Nem messze innen nagy indián tábort találtam. Induljunk harcba és öljük meg a főnököket. Mindannyian egyet értettek , a szöcskék , a békák , a pillangók , és a nyulak is elégedettek voltak .Keletre néző körben állították fel sátraikat és mielőtt elindultak volna a harci vállalkozásra , belűről , majd kívülről végigjárták a táborkört .Néhányuk harci fejdíszt viselt , éppen olyant, mint amilyen az indiánoknak van. Egész éjjel úton voltak. Még sötét volt, mikor hajnal felé elérték az indiántábort. A teknősbéka egyből a főnök sátrába ment, megragadta az indián főnök torkát, fojtogatni kezdte, majd miután az megfulladt, levágta a haját. Minden harcos más és más kunyhóba ment be. Mikor kivilágosodott a teknősbéka bemászott az ágy alá és egész nap ott maradt. Reggel megtalálták a halott indiánfőnököt. Az öreg kikiáltó körbejárta a tábort és kihirdette a történteket. Utasította a harcosokat, hogy keressék meg a tábor körül ólálkodó ellenséget. Az összes fiatal harcos elindult, hogy körül nézzen és megkeresse őket. A nők úgy tettek mintha megnémulnának. Miután a fiatal harcosok elmentek, a főnök felesége lebontotta a kunyhót azzal a szándékkal, hogy egy másik helyre viszi a főnök holttestét. Miközben vitték át a kunyhót, észrevették az ágy alatt a földben bujkáló teknősbékát. Mivel nem temette be teljesen magát, valaki meglátta a frissen kiásott földet. Ekkor leszúrtak egy botot és megtalálták. Nemsokára arra is rájöttek, hogy a teknősbéka ölte meg a főnököt. Másik főnököt választottak és arra kérték, mondja, meg mit tegyenek a fogollyal. A főnök így válaszolt:

           Nézzük, milyen módon ölhetnénk meg. Egyike ő azoknak, akik meggyilkolták a főnökünket. Néhányan az indiánok közül azt javasolták, vessék a tűzbe. Egy másik harcos így szolt: Nem, nem égethetjük meg, mivel a páncélja túl kemény, vágjuk le a fejét. Valaki ezt tanácsolta: - Ne így végezzünk vele , kössük ki inkább . Egy negyedik harcos azt ajánlotta – fojtsuk inkább vízbe. Mivel mindannyiik számára ez tűnt a legjobb megoldásnak, elhatározták, hogy vizbefojtják a teknőst. A következő délután levitték a teknőst a vízhez, emberek nagy tömege követte őket mindannyian látni, akarták a halálát. A harcos, akinek a feladta lett a teknősbéka vízbefojtása, kifestette magát, és bevitte a foglyot a tó közepére. A teknősbéka úgy tett mintha nagyon megrémülne. Mikor a harcos a vízbe akarta nyomni, hirtelen visszafordította e fejét és megharapta. Az indián megijedt és áldozatával együtt elmerült. A parton állók pedig megrémültek és egyikük, sem mert bemenni a tóba segíteni az elsüllyedt társának. Miután a teknősbéka főnök vízbe fojtotta a harcost, leharapta a haját és várt. Amikor eljött az éj, kimászott oda ahol a főnök kunyhója állt és megkereste a főnök skalpját. Azon az éjjelen  a teknős összes barátja abban a hiszemben indult el a saját tábora felé, hogy főnöküket megölték. Elindult azonban ő is hazafelé, és boldog volt mivel az összes tettet egyedül szerezte meg. Már világos volt, mikor haza ért. Fölkötötte a két skalpot egy botra és körbetáncolta azokat. Barátai nem követhették öt. Hosszú ideig táncolva és vidáman énekelve körbejárták a tábort és továbbra is ő maradt a teknősök főnöke.

 

 

 

                                                                            George B. Ginnel

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Linkek
 

A csillagjövõ asztrológia,nagyon sok olvasmányt,ezoterikus,témákat,szoftvereket és óriási nyári akciókat ajánl, NEKED!    *****    Egy blog rólam, velem, mert szeretek ide írni. Ðzsí. *** Augusztus 25-én PlayDay, azaz játéknap sok-sok nyereménnyel! :)    *****    Tudod hol van és mit jelent a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont? A Chiron? A Lilith? Én megmondom.Látogass meg!    *****    Gyere és nézd meg a lovas és állatos blogom.Különbözõ érdekes történetekkel és sok friss blogbejegyzéssel.Jó nézelõdést!    *****    Ünnepi minijáték vár rád! Kattanj rá, küldd be a megoldást, és NYERJ! =)    *****    Az ASZTRO-suli mindenkit Szeretettel vár. Tanuld meg az asztrológiát a saját horoszkópod elemzésével -TELJESEN INGYEN!    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon akció! Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Párkapcsolati elemzés 2000 Ft. katt!    *****    Szereted a humort, jó zenéket? Szeretnél ilyen mûsorban részt venni? Keress oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    PROJECT DC egy futurisztikus-disztópikus SZEREPJÁTÉK! Bármikor szívesen látjuk a csatlakozókat!    *****    Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Nézz filmet facebook messengeren!!!! Klikk! Klikk!