indian
indian
Óra
 
menü
 
képtárak
 
Hírek,cikkek,irodalom
 
Elérhetőségek
 
.
 
zene
 
mese
mese : Hogyan ment el a teknősbéka harcolni?

Hogyan ment el a teknősbéka harcolni?

George B. Ginnel  2004.11.28. 02:40

..

            Hogyan ment el a teknősbéka harcolni?

 

 

    A teknősbékák táborától nem messze emberek éltek. A teknősbéka elküldte a pipáját az összes baráti törzshöz.           Mindannyian elszívták, azt majd összegyűltek a teknősök táborában a szitakötők, a békák, a kígyók, a pillangók és a nyulak törzsének összes fiatal harcosa előtt. A teknősök vezetője így szolt az összegyűltekhez: Lépjünk rá együtt a harci ösvényre. Nem messze innen nagy indián tábort találtam. Induljunk harcba és öljük meg a főnököket. Mindannyian egyet értettek , a szöcskék , a békák , a pillangók , és a nyulak is elégedettek voltak .Keletre néző körben állították fel sátraikat és mielőtt elindultak volna a harci vállalkozásra , belűről , majd kívülről végigjárták a táborkört .Néhányuk harci fejdíszt viselt , éppen olyant, mint amilyen az indiánoknak van. Egész éjjel úton voltak. Még sötét volt, mikor hajnal felé elérték az indiántábort. A teknősbéka egyből a főnök sátrába ment, megragadta az indián főnök torkát, fojtogatni kezdte, majd miután az megfulladt, levágta a haját. Minden harcos más és más kunyhóba ment be. Mikor kivilágosodott a teknősbéka bemászott az ágy alá és egész nap ott maradt. Reggel megtalálták a halott indiánfőnököt. Az öreg kikiáltó körbejárta a tábort és kihirdette a történteket. Utasította a harcosokat, hogy keressék meg a tábor körül ólálkodó ellenséget. Az összes fiatal harcos elindult, hogy körül nézzen és megkeresse őket. A nők úgy tettek mintha megnémulnának. Miután a fiatal harcosok elmentek, a főnök felesége lebontotta a kunyhót azzal a szándékkal, hogy egy másik helyre viszi a főnök holttestét. Miközben vitték át a kunyhót, észrevették az ágy alatt a földben bujkáló teknősbékát. Mivel nem temette be teljesen magát, valaki meglátta a frissen kiásott földet. Ekkor leszúrtak egy botot és megtalálták. Nemsokára arra is rájöttek, hogy a teknősbéka ölte meg a főnököt. Másik főnököt választottak és arra kérték, mondja, meg mit tegyenek a fogollyal. A főnök így válaszolt:

           Nézzük, milyen módon ölhetnénk meg. Egyike ő azoknak, akik meggyilkolták a főnökünket. Néhányan az indiánok közül azt javasolták, vessék a tűzbe. Egy másik harcos így szolt: Nem, nem égethetjük meg, mivel a páncélja túl kemény, vágjuk le a fejét. Valaki ezt tanácsolta: - Ne így végezzünk vele , kössük ki inkább . Egy negyedik harcos azt ajánlotta – fojtsuk inkább vízbe. Mivel mindannyiik számára ez tűnt a legjobb megoldásnak, elhatározták, hogy vizbefojtják a teknőst. A következő délután levitték a teknőst a vízhez, emberek nagy tömege követte őket mindannyian látni, akarták a halálát. A harcos, akinek a feladta lett a teknősbéka vízbefojtása, kifestette magát, és bevitte a foglyot a tó közepére. A teknősbéka úgy tett mintha nagyon megrémülne. Mikor a harcos a vízbe akarta nyomni, hirtelen visszafordította e fejét és megharapta. Az indián megijedt és áldozatával együtt elmerült. A parton állók pedig megrémültek és egyikük, sem mert bemenni a tóba segíteni az elsüllyedt társának. Miután a teknősbéka főnök vízbe fojtotta a harcost, leharapta a haját és várt. Amikor eljött az éj, kimászott oda ahol a főnök kunyhója állt és megkereste a főnök skalpját. Azon az éjjelen  a teknős összes barátja abban a hiszemben indult el a saját tábora felé, hogy főnöküket megölték. Elindult azonban ő is hazafelé, és boldog volt mivel az összes tettet egyedül szerezte meg. Már világos volt, mikor haza ért. Fölkötötte a két skalpot egy botra és körbetáncolta azokat. Barátai nem követhették öt. Hosszú ideig táncolva és vidáman énekelve körbejárták a tábort és továbbra is ő maradt a teknősök főnöke.

 

 

 

                                                                            George B. Ginnel

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Linkek
 

ÚJRA NYITVA! ~FBLOG~ ÁLLATKÍSÉRLETEKTÕL MENTES A SMINKED? ~HAMAROSAN KREDIT NYEREMÉNY! TERMÉKTESZTEK!~FBLOG~ÚJRA NYITVA!    *****    Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen